Terug of beter vooruit kijken?

Bijna is 2010 voorbij. Wij hebben een goed jaar gehad ! God heeft ons weer rijk gezegend! Goede en verdiepende relaties met de kids en 2 nieuwe kleinkinderen, vele gasten mogen begroeten, de start van Hope4All. Heerlijk werk in een prachtige omgeving. Dichterbij Abba kunnen leven en zijn. Halleluja.Niet achterom kijken, proberen geen zorgen te maken voor de dag van morgen. Bij de dag leven Onze Vader zorgt voor ons! Heerlijk!

Als je zo rustig en ver van de boze buitenwereld woont ga je wel tegen een hoop dingen anders aan kijken.
Ik hou het maar bij het Christen zijn.
Wordt er aan de ene kant best wel verdrietig om.
Om maar een paar punten te noemen : de heisa rond David Heek, ruzie Visser-Ouweneel, het mislukken van samensprekingen bijv. tussen GKV en Ned. Geref. in Enschede.Grote verdeeldheid in de kerken. De lauwheid bij veel Christenen.

Wat mij zo opvalt is dat mensen zo ontzettend veroordelend zijn en in gedrag ons nauwelijks onderscheiden van niet Christen.
Is het geen wonder dat we niet positief opvallen bij de buitenwereld.

 De afgelopen dagen 2 boeken gelezen:

 1. Kameraad Zhang door Jan Vermeer. Gaat over een Noord Koreaan die tot geloof komt. Maar wat een gevolgen heeft dat. Verschrikkelijk ben er erg stil van geworden. Hier in het vrije westen maken Christenen elkaar af. Waar is de liefde?    

      2.  Een boek wat je niet hoeft te kopen maar dat je gratis kunt lezen op Internet. (Echt iets voor ons Nederlanders toch?) 
            Dus jij gaat niet meer naar de kerk? door Jake Colsen
            Klik hier: http://www.jakecolsen.com/Translations/Dutch/jakedutch.pdf

Een geweldig boek in mijn ogen. Wat zou het mooi zijn als het zo zou gaan! Wat zou het opvallen bij niet-Christenen!

Als iedere Christen  deze 2 boeken * gaat lezen en te harte nemen zou het er wel eens anders uit kunnen zien in de wereld. We kunnen/moeten ls Christen het verschil maken in deze wereld!!!! Dat is mij wens voor jullie en mijn voornemen voor 2011.!
 “Laat ieder van ons zich richten op het belang van de ander, op wat goed en opbouwend voor hem is.” Rom 15 : 2

* natuurlijk ook lezen Gods Hart voor weduwen en wezen” van Jaap Dieleman zie hier onder.

2 Responses

 1. margé Says:

  Hoi Henri,

  mooie blog…maar ;-) Ik weet niet of je er een tegenstelling van kunt maken, de vervolgingen in bv. Korea, en Christenen die elkaar afmaken. Is, wat jij afmaken noemt, misschien iets dat kritisch naar elkaar kijken is? Je mag toch kritisch zijn, zonder daarbij de goede toon te vergeten?
  hm… ik denk dat mijn punt lastig uit te leggen is. Wat ik bedoel is, dat het misschien minder tegenstelling is dan jij zo schrijft,
  groet! goede jaarwisseling gewenst!
  Margé

 2. Yvonne Says:

  Ach kijk, schreef ik je net nog als reactie op mijn weblog terug dat je een rubriek boekentips zou kunnen starten, lees ik hier nog meer aanraders. Je leest veel, of niet? Ik heb een tijd geleden ook diverse boeken over Noord Korea gelezen en ook die maakten een grote indruk op mij en mijn zicht op christen-zijn. Een boek waar ik zelf net in begonnen ben ik “66 liefdesbrieven” van Larry Crabb. Heb er nog te weinig in gelezen om er echt een oordeel over te geven, maar wat ik tot nu toe heb gelezen van idd ook onder de categorie: dat zouden veel meer christenen moeten doen. Ik deel je zorg over wat je schrijft over lauwheid, het christen zijn uitstralen in de wereld (en gebrek aan..) K begin maar bij mijzelf, op het plekje waar God mij neer heeft gezet en mij mijn taken heeft gegeven…

  Groet, Yvonne

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.