Nieuwe bewoners en afscheid

Het is al weer een behoorlijk tijdje geleden dat ik hier wat neer schreef.
Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd is in die tijd. We zijn naar Nederland geweest dit keer vooral aandacht voor de familie en wat naaste vrienden. Was wel relaxed.
Leuk was het feestje van Els haar moeder ivm haar 90e verjaardag.
Fijn om bijna heel de familie weer te zien.
De 2 weken vlogen voorbij.
De dag na onze teugkomst in Cantignergues stonden er 25 man/vrouw op de stoep om te klussen. Er is ontzettend veel gedaan ondanks 4 dagen en nachten regen achter elkaar.
Het riviertje de Cesse stond giga hoog. Na enkele weken was het peil weer gezakt en konden we zien wat water een verwoestende kracht kan hebben. Heel veel bomen ontworteld en weggespoeld. De rivier bedding veranderd en er zijn nu heel wat leuke kiezel en zandstrandje te voorschijn gekomen.
De camping is flink aangepakt. Op een klein stuk na is alles opnieuw ingericht. De plekken zijn nu een stuk groter en er zijn 3 nieuwe plaatsen even voorbij het zwembad gekomen met een prachtig uitzicht!
Meer naar beneden hebben we een wei afgerasterd voor de schapen. Was best wel zwaar werk doordat de grond keihard is maar dankzij Jochen zijn de palen er in en het gaas er om heen. Deze wei gaan we gebruiken voor in het hoogseizoen. De rest van het jaar hebben we verplaatsbare paaltjes gekocht en kunnen we veel van de 13 hectare grond gebruiken.
Woensdag11 mei zijn de schapen gearriveerd. Het zijn 4 stuks geworden. Ze zijn vorig voorjaar geboren. Ze waren net vandaag geschoren en kunnen er dus tegen als het echt warm weer wordt. De schapen zijn van het ras Guirra, een Spaans/Marokkaans ras waar van er nog maar 3000 stuks zijn. We hopen einde van de zomer een bok te lenen zodat we volgend voorjaar hopelijk lammetjes hebben.
We denken er ook over om 2 geitjes te kopen.

Onze schaapjes


Verder zijn de afgelopen weken weer gasten geweest. Onze dochter Tjitske met Daniel en onze kleinzoon Joshua. De vorige keer kroop Joshua nog toen hij hier was nu liep hij overal lekker rond. Daniel heeft nog lekker geholpen in ons huisje.
Daarna kwam onze zoon Henri en Roelofke met kleindochter Rose. Wat was Rose gegroeid en wat is het ene lekker grietje!
Ook Henri had genoeg energie om lekker te keer te gaan met de sloopboor!

stoere Joshua

Els met lieve Rose

In ons huisje hebben we tussen de bedrijven door ook gewerkt. De schouw van de openhaard is er bijna uit. Een muur van de slaapkamer is afgebroken en 15 cm verder weer opgebouwd. De plafond van de slaapkamer zijn geïsoleerd en afgewerkt met hout. De ramen zijn aan de buitenkant geschilderd en de luiken zijn ook geverfd.
Het zal waarschijnlijk niet lukken om het huis helemaal klaar te krijgen. We hopen de slaapkamers en de woonkamer zo goed als klaar te krijgen.
Heb je zin en tijd om te helpen mail gerust!!!!

Afgelopen dinsdag zijn er weer 3 collega’s gekomen om verder te werken aan Laurier. Het schiet al lekker op en wordt ontzettend mooi!
Ze hadden ook nog een levend wezen mee genomen voor ons. Een 8 weken oud pup!

Afgelopen herfst hebben we Aschwin, onze 12,5 jarige Leonberger moeten laten inslapen. We missen de lieve aanhankelijke hond erg. Vandaar dat we toch maar weer voor een Leonberger hebben gekozen. Een geweldig lieve hond!
Sensei, onze Newfoundlander inmiddels ook al 10,5 jaar, is wel veranderd sinds hij alleen was.
Hij loopt nu heerlijk achter mij aan over het hele terrein en als hij de gaten heeft dat ik met de auto wegga staat hij als eerst bij de auto! Hij kan dus mooi onze nieuwe pup inwijden in het Cantignerguese leven!

We hopen in de 3e week van juni nog een paar dagen naar Nederland te komen. Onze jongste zoon Sirach gaat dan trouwen met Laura!

Maar eerst nemen we maandag afscheid van onze Belgische vriend. We zijn geweldig dankbaar dat we hem mochten kennen en mee samen werken. Wat een gave vent!
Jochen hartstikke bedankt voor alles we zullen je ontzettend missen. Gods rijke zegen en hopelijk tot gauw!

Jochen van alle markten thuis!

2 Responses

  1. Niek & Elise Says:

    Wat mooi al dat (nieuwe) leven in Cantinergues!! geweldig wat een dotje is het hondje!!! Haast jammer dat’ie ook nog groot gaat worden! Die schapen zijn echt cool! tja… hoe moeten al die viervoeters nu gaan heten… vanuit hier nog niet echt veel inspiratie..We zullen de kids nog eens vragen ;-) Dikke knuffel van ons!

  2. Angela Says:

    Hoi, Henri! Els!

    Wat een mooie verhalen, uit Canti. De tijd gaat zo snel, en er is zo te horen al weer heel veel veranderd in dat mooie stukje Frankrijk.

    En Sirach en Laura gaan trouwen! Mooi nieuws. En zo’n leuke hond.. Wat een zegeningen :)

    Jullie hebben vast heel veel werk verzet om alles nog mooier te maken in ‘t dorp, met schapen, nieuwe kampeerplekken, Laurier opgeknapt, en ook nog werk aan jullie eigen huis. Wat een veranderingen, joh! Gaaf.

    Stiekem vind ik ‘t wel jammer dat ik niet ook dit jaar me vrijwillig in kan zetten in Cantignergues! :) Maar Mirjam komt wel! Dus jullie hebben al ‘n hele goeie, haha.

    Henri, Els, een heel fijne zomer toegewenst, met nog meer mooie momenten zoals we die vorig jaar gekend hebben! Ik hoop van harte dat jullie ook dit jaar weer met zo’n fantastisch vrijwilligersteam kunnen werken. Maar dat moet wel lukken, denk ik zo!

    Gods onmisbare zegen!

    Groetjes,
    Angela

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.