Voor de 5e keer Opa & Oma en bezoek aan Nederland

We zijn een maand in Nederland geweest. Een zeer enerverende maand.
De heenreis was vlot verlopen. ’s Morgens om 9.00 uur weg uit Cantignergues en om 21.00 uur waren we Beuningen bij Saron.
Daar Arend, die 5 maanden bij ons is geweest af te zetten. Moeilijk om afscheid te nemen van deze lieve man. Het is geweldig om te zien hoe hij gegroeid is in die 5 maanden.
Het was een ware gunst en zegen om er voor hem te zijn.

We hadden ons tijdelijke thuis bij Sirach. Het was echt geweldig om daar te zijn en te genieten van de gastvrijheid van onze jongste zoon. We kregen een eigen sleutel en mochten net zo laat thuiskomen als we wilde. (;
Sirach heeft samen met hulp van zijn lieve vriendin Laura( en haar familie) er een prachtig, gezellig huis van gemaakt!

De eerste dagen hebben we natuurlijk heerlijk genoten van onze lieve kinderen en kleinkinderen. Voor het eerst Rose te zien, onze nieuwe kleindochter. Els haar natuurlijk gelijk in bad gedaan. Wat een prachtig kind. We waren en zijn diep ontroerd om te zien hoe Henri jr en Roelofke samen met een Rose een prachtig gezinnetje vormen. Wie had dat een aantal jaren geleden gedacht. God is goed! Halleluja!
Dankbaar dat we ook bij het opdragen van Rose er bij mochten zijn!
Els mocht verder elke maandag oppassen op kleinzoon Joshua. Een lieve en geweldige zoon van Tjitske en Daniel. Wat een feest die dagen!
De eerste dag dat we in Enschede waren, gingen we voor verrassing naar basisschool de Bron. Daar zit Estelle, onze oudste kleinkind zit sinds augustus op school.
Prachtig om haar reactie te zien toen ze ons onverwachts zag.

Na een week op 15 november werd onze 5e kleinkind geboren. Een meisje met de prachtige naam Selah! Het God maakte wederom alles goed. Samen met Estelle en Ziggy vormen Elise en Niek een heel gezin. God heeft hen en ons rijk gezegend!


Naast de vele bezoekjes aan de kids zijn we behoorlijk druk geweest. Was niet echt vakantie!
Meer dan 50 bezoeken en afspraken gehad. En dat alles in het hectische Nederland.
Wat zijn we die drukte ontgroeid maar het was ook nog koud weer met sneeuw. Zonder winterbanden die niet te krijgen waren voor onze car soms best glibberen. Op een maandagavond naar Groenekan over 20 km meer dan 2,5 uur gedaan !

We hadden ons voorgenomen om naar een paar concerten te gaan. Helaas is het er maar 1 geworden. Trinity in Aalten wat een supergave avond! Wat een feestje. Dit concert was ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van Pan de Vida.(zie www.pandevida.nl ) .
Verder ben ik een zaterdag op de mannenconferentie ManARise geweest. Heerlijk om met meer dan 400 mannen God te aanbidden,te prijzen en gevoed te worden sprekers als Martin Kornstra en Herman Boon. Ik had ook lang uitgezien naar het Reloaded weekend. Helaas waren mijn verwachting anders en was dit niet zo succes voor mij. Gelukkig wel voor de ander 27 deelnemers. Omdat wij hier in Zuid Frankrijk niet van de dingen worden georganiseerd was ik er misschien te veel op gefocust.
In tegenstelling tot vroeger toen ik cursussen en dergelijke plichtmatig uitzat of moest ben ik nu zaterdagavond gewoon naar huis gegaan. Heerlijk vrij om te zijn!
Els heeft nog een fijne vrouwenmorgen vam de Goednieuws gemeente meegemaakt.

De zondagen genoten we van de samenkomsten van de Goednieuws gemeente. Een warm bad om daar te zijn en goed gevoed te worden met Gods woord!
Het was fijn en goed om vrienden weer te zien. We zijn weer voor een jaar uit eten geweest. Tjonge want zijn we verwent. Chinees eten is hier haast niet krijgen nu weten we weer hoe Babi Pangang smaakt. Maar ook een lekker gebakken visje of haring om de markt.

Ook hebben we evangelische boekhandel Davids in Enschede aan wat omzet geholpen. Een flink stapel, voornamelijk studie, boeken en op de valreep de Herziene Statenvertaling.

Op de laatste zondag waren we met alle kinderen en kleinkinderen bij elkaar. Het is heerlijk om te zien hoe gezellig en leuk iedereen met elkaar omgaat en naar elkaar omkijkt!
Wel een geruststelling voor ons als we weer op ruime afstand zijn.
We zijn nu al met 15 personen. Wat een rijkdom! Wat een Zegen!

HopeAll
Net voor dat we in Nederland waren was onze folder over Hope4All klaar.
Al zeggen we het zelf het is een prachtige folder geworden dankzij Joanne van Beusekom (zie http://joanne.vanbeuse.com) . Thanx Joanne je bent een kanjer!
We hebben ze driftig uitgedeeld we zijn er al zo 2000 stuks kwijt.
Mocht je voor Hope4all promotie willen maken mail gerust we hebben nog genoeg folders.
De tijd in Nederland hebben we ook gebruikt om te netwerken voor Hope4All.
De komende maanden zal moeten blijken of dat werk zijn vrucht draagt.
Voor Balsem, voor ex-kanker patiënten, gaan we in april van start met het eerste project.
Voor Selah, gaan we nauw samenwerken met Saron zorg en dienstverlening. Men was zeer enthousiast over de pilot die we de afgelopen maanden met Arend hebben gehad.
We hebben 2-3 plaatsen voor mensen die er een tijdje tussen uit moeten.
Het At10tion project begint ook al vormen te krijgen de eerste aanmeldingen zijn binnen. Naar verwachting zal in maart as er een pilot worden gedraaid.
Mochten jullie mensen weten die in aanmerkingen komen voor 1 van de projecten verwijs ze dan aub naar : http://www/hope4all.nl
Ook vragen we jullie gebed voor het werk van Hope4All.

A.s. dinsdag dan gaat Jochen, onze Belg, gaat voor 14 dagen naar Belgie.
Dan zijn we voor het allereerst met ze tweeën in ons dorp.
Geen gasten, geen vrijwilligers, geen familie, geen vrienden. Niemand !
Het wordt, zoals het er nu uitziet, echt rustige, stille kerst en oudejaarsavonden! Heerlijk?!
Lekker veel tijd om onder het genot van een glaasje wijn te lezen.
Maar ook om deze website eens fatsoenlijk bij te houden!
Dus hou hem in de gaten!

ps hou ook het fotoalbum in de gaten!

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.