Tijd van uitersten.


Van 1 mei tot nu is een tijd van uitersten geweest. Van rust tot drukte, van pas geboren tot hoog bejaard, van kou tot warmte het gebeurd allemaal in Cantignergues.
De meivakantie zaten we vol met gasten. Onder de gasten was Amarant fotoreis . Elke morgen een workshop waarin werd uitgelegd hoe men betere foto’s kan maken. Daarna gingen ze los en werd werkelijke alles vast wat er maar te zien was werd vastgelegd. ’s Avonds mochten de deelnemers 3 foto’s inleveren die in PowerPoint werden geshowd met het nodige commentaar. Mooie en verrassende beelden van onze prachtige omgeving. Leuk te zien dat men werkelijk in 10 dagen beter is gaan fotograferen.
Ook onze vrienden Joke en Helprich met dochter en vriendin waren er. Vorig najaar waren ze hier ook en dat was zo goed bevallen dat ze nu het 2e huisje hebben uitgeprobeerd. Nog 5 huizen te gaan dear friends!
Ook Els haar wandelvriendin en ex collega Karin was met haar gezin te gast.
Els en Karin hebben heerlijk gewandeld (; . Het was een heldere dag dus op naar de hogere toppen.
Even vergeten dat de regen die bij ons valt iets hoger sneeuw kan betekenen.
Ze kwamen dus sneeuw tegen en een ijskoude wind. Gelukkig een extra trui in de tas die werd om het hoofd gewikkeld. Maar het werd toch te bar maar daar was onze gele postauto ineens. Onze grijze postduif bracht de dames naar een huisje want zij moest eerst haar ronde afmaken. De vrouw wou hun wel verder helpen. Maar ze moest eerst even haar zoon opzoeken die had de schoolbus gemist. Els en Karin in de auto dorpje in dorpje uit. Ze kregen gewoon even een persoonlijke rondtour door de streek. Eindelijk was zoonlief gevonden maar waar ging de vrouw naar toe? Naar haar eigen huis. Zo waren Els en Karin wel lekker warm geworden maar geen meter dichtbij Cantignergues gekomen. Dan maar Henri bellen en die kwam natuurlijk braaf hun ophalen.

Henri ’s broer Rico wilde graag een keertje kijken waar we wonen. Maar hij had nog nooit gevlogen dus vroeg hij onze dochter Elise of ze meewilde. Natuurlijk wilde die wel. Niek, onze schoonzoon, kon ook een paar dagen vrij krijgen . Dus kwamen onze kleinkinderen Estelle en Ziggy al voor de 3e keer in 9 maanden naar Zuid Frankrijk.
Het was weer een heerlijke tijd met hun. Prachtig weer elke dag buiten eten, bbq met de gasten en heerlijk zwemmen.
Ook werd het pasgeboren veulentje bewonderd.. Estelle heeft heerlijk paard gereden.
Ja ja het is wel afzien hoor bij opa en oma. Hele vervelend allemaal maar ja je moet er wat voor over hebben om ze te zien.


Ze waren nog maar net weg of het weer werd weer slechter. Maar gelukkig is er ook genoeg binnen te doen. Vervelen doe je hier niet gauw.

Els haar moeder maar liefst 89 jaar wilde ook een keertje zien waar haar dochter nu woonde.
Dus Sirach (Els haar broer) en zijn vrouw Elly en Ineke (Els haar zus) zijn met Ma in de auto gestapt en in 1 dag naar ons toe gereden. We hebben heerlijk genoten van elkaar!

Ook onze oudste zoon Henri en Roelofke( onze schoondochter) kwamen na 7 maanden Zuid Afrika even uitrusten bij ons. Ze hebben zich in gezet voor YWAM in Johannesburg.
Ze gaven o.a. voorlichting aan de jeugd over Human traffic en . We zijn ontzettend trots op onze kids!
Ze zijn nu weer naar Nederland op zoek naar werk en een huisje. We zegen hun en vragen uw gebed ook voor hun en hun baby die eind oktober geboren wordt..

Nu we wat verder weg wonen zien we onze familie en vrienden wel minder maar de tijd dat we elkaar zien is van grote waarde en heeft ook meer inhoudt. Je leert elkaar beter kennen en waarderen! Het contact is intensief en we groeien ook dichter na elkaar toe. Heerlijk is dat!

Al een aantal weken houden we op zondagavond samenkomsten. We zingen flink wat met elkaar uit de opwekkingsbundel, we bidden met elkaar en lezen uit Gods woord en een korte meditatie.
Geweldig om te zien dat we alle kinderen zijn van Onze Hemelse Vader. Dat we elkaar daar in vinden. Ontroerend om mee te maken als er iemand geraakt wordt door God. Geweldig dat ze weer meer van hem wil weten. Halleluja! Bidt voor deze vrouw dat ze de vrede bij Hem die almachtig is vindt!

Vanaf eind mei hebben we ook onze eerste cliënt gekregen. Hij blijft, zoals het er nu uitziet voor minimaal 3 maanden. We zijn God dankbaar dat hij op onze weg geplaatst is. We hopen en bidden dat hij hier een goede tijd mag hebben en versterkt terug kan gaan naar Nederland. Willen jullie ook voor hem bidden?

Verder hebben we Edwin en Herriette de Vries een paar dagen op bezoek gehad. We hebben met Edwin (Yerechow projectmanagement) gebrainstormd over een project wat we hier in Cantignergues mogelijk gaan organiseren voor jongeren.

Zo wordt langzaam maar zeker duidelijker wat wij naast onze taak als beheerders kunnen betekenen voor onze naasten. We zijn zo rijk met een machtige Vader in de hemel en willen graag ons dienstbaar opstellen .

We hopen rond 1 juli a.s. de naam van onze organisatie bekend maken waar wij onze eigen activiteiten aanbieden. Ook zal dan de website de lucht in gaan.

De eerste camping gasten zijn gearriveerd ook de eerste Amarantgroep van deze zomer.
Zo langzamerhand wordt het drukker en moeten we eindelijk weer eens aan het werk.
Wel gezellig hoor die vrienden van vrienden van vrienden die hier allemaal komen. Wat is de wereld toch klein.

Zo moeten we dus ook eerder uit ons bed. Eerst stille tijd,ontbijt op ons heerlijk terras en dan aan de slag.

We zijn klaar voor het hoogseizoen laat de gasten maar komen.! De zon en de blauwe lucht zijn er weer elke dag!

Tenslotte hopen tussendoor we tijd over te hebben om wat regelmatiger iets op deze site te zetten.
Dus houdt deze site dus in de gaten.

Een goede en gezegende zomer !

ps. 1 Kijk allemaal in het maandblad Eva wat binnenkort verschijnt. Er staat een uitgebreid interview in met Els!

ps. 2 Binnenkort ook foto’s op deze site!

3 Responses

 1. Helprich & Joke Says:

  Hallo H&E, wat leuk om jullie verhaal te lezen. We denken nog steeds met heel veel plezier terug aan de tijd bij jullie. Carlijn en Sarah hebben een fotoboek laten maken met de foto’s van mei. Superleuk geworden. We zijn nu al aan het bedenken welk huisje we de volgende keer zullen nemen, ha,ha!
  Voor jullie breekt een drukke tijd aan, natuurlijk, met de zomervakantie in het verschiet. Hoop dat er zich inmiddels genoeg vrijwilligers hebben gemeld.
  God zegene jullie plannen, we zijn benieuwd hoe het zich allemaal ontwikkelt.
  Fijne tijd met alle zomergasten en sterkte met de werkzaamheden.
  Liefs, Helprich en Joke

 2. Ellen Says:

  WOW !! wat geweldig om te lezen hoe jullie leven daar :-) . GENIET van alles en iedereen die je tegekomt.

  Be blessed and be a blessing,

  Lieve groeten vanuit Rijssen,
  Ellen.

 3. Rob Alberts Says:

  Bladerend van blog naar blog kom ik hier even lezen.
  Een drukte en gezelligheid daar in Frankrijk.
  En wat een mooie omgeving.
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.