1 jaar verder

Wat gaat de tijd toch snel. Koninginnedag 2009 vertrokken wij uit Nederland. Busje en grote aanhanger vol spullen naar Zuid Frankrijk. We kwamen heel toepasselijk op de dag van de arbeid aan. Er waren gasten en de volgende dag kwamen er alweer 3 nieuwe families. Nog een beetje onwennig, maar goed we moesten wel direct aan de slag.
Wat is er veel gebeurd. We rolden zo het hoogseizoen in. Veel gasten en vrijwilligers kwamen en gingen. Familie en vrienden kwamen ons opzoeken.
Echt genieten om al die mensen te ontmoeten.
Ook hebben de natuur in 4 verschillende seizoen meegemaakt.

Het Voorjaar met Prachtige kleuren, van o.a. Brem, Klaprozen, Seringen, Amandelbloesem. De ontdekkingsreis door heel ons dorp, de geweldige omgeving met bergen, Middellandse zee, wijngaarden mooie, oude steden/dorpen

De Zomer met vele gasten en vrijwilligers die kwamen en weer gingen.
Henri, onze oudste zoon, trouwde met de lieve en gezellig Roelofke. Ze kwamen maar gelijk hun wittebroodsweken daarna bij ons doorbrengen.

Herfst met wijngaarden met uitstekende druiven, kinderen en kleinkinderen en vrienden die kwamen en helaas weer gingen.
Met Jochem en Wiebe (vrijwilligers) muren en trappen gemetseld.
Aan het einde van dit seizoen werd ons 3e kleinkind Joshua geboren. Zoon van Daniel en Tjitske.

Toen kwam de Winter. Veel mensen hadden ons gewaarschuwd, “ nu wordt het wel stil en zullen jullie je wel eenzaam voelen”.
Half december kwamen we terug van 3 weeks bezoek aan Nederland. Het werd allesbehalve stil. Collega Gijs kwam 3 weken klussen resultaat prachtige pergola voor Gennet en een eigen opgang voor Marronnier.
Toen kwamen onze dochters, schoonzoons en kleinkinderen weer.
Heerlijk genieten !
Al onze collega’s van kantoor met aanhang kwamen een week. Totaal 24 personen die ons heerlijk hebben geholpen met allerlei klussen.
Onze jongste zoon Sirach met Abner en John (2 vrienden) kwamen een week het dorp op stelten zetten. De paarden van Vallerie, onze Franse buurvrouw, zijn nog aan het bijkomen.
Heel dankbaar waren we GOD voor het bezoek van onze lieve vrienden Alleta en Ferdinand.

Men had ons verteld dat er haast geen sneeuw valt in Cantignergues. Nou deze winter 3x. In het eerste weekend van maart zondagmiddag nog heerlijk in T-shirt buiten.
Els deed de volgende morgen de gordijnen open en zei “er ligt sneeuw.”
“Grapje” zei ik. “Nee echt “ Dus ik jump uit bed en ja hoor er lag meer dan 25 cm. En het bleef maar sneeuwen de hele dag. Gelukkig hadden we sneeuwketting anders waren we het dorp niet uitgekomen.
Ja want strooiwagens zijn van het bijzonder soort hier in Frankrijk. De vorig keer, vlak voor kerst, had Vallerie gebeld waar de strooiwagen bleef. Nou werd haar verteld het is te koud (-5 gr) dus dan kan er niet gestrooid worden!

Nu lijkt het of wij het hele jaar niet werken hier, dat is ook wel een beetje zo hoor. Kom gerust langs om het te aanschouwen.

En toen was het al weer Voorjaar.

Al onze 4 kinderen , de 2 schoonzonen en schoondochter hebben allemaal DTS van Jeugd met een Opdracht gedaan. Ze waren daar zo enthousiast over en wij merkte dat ze zo veranderd waren. Ze leven zo dicht bij GOD en stralen dat ook in hun leven uit naar anderen. Dus dachten we dat willen wij ook. We waren nu in de gelegenheid op 2 weken apart te zetten voor onze Hemelse Vader.
Dus wij zijn ook een Mini DTS naar Spanje geweest. Het was een geweldige tijd! Veel geleerd, hele fijne mensen ontmoet.

Nu 1 mei het dorp is weer vol gasten heel gezellig. Fijn om ook te horen dat mensen kunnen zien dat er hard gewerkt is.

Tenslotte na 10 maanden geduld is het dan toch gelukt met internet. We zouden er een boek over kunnen schrijven. Het werkt wel maar de snelheid is nogal wisselend.
.

We hebben nog geen moment spijt van onze stap. Integendeel we voelen ons hier prima thuis en dat God met ons is! Er gaan hier grote dingen gebeuren. Halleluja!

Komende maanden:

Het hoogseizoen komt er aan. Was de bezetting vorig jaar al met 60% gestegen zoals het er nu uit ziet gaan weer flink stijgen.
Er hebben zich al een flink aantal vrijwilligers opgegeven om weer te komen helpen. Hartstikke fijn. Maar we kunnen nog (jonge) mensen gebruiken.
Voor buiten het hoogseizoen kunnen we altijd handige mensen gebruiken.
Mail ons gerust als je interesse hebt.

Verder gaan we onze ander plannen concretiseren. Zoals het aanbieden van time-outs voor mensen die er een tijdje tussen uit moeten/willen.
Ook zijn we bezig met een speciaal programma voor een bepaalde doelgroep.

Deze beide activiteiten zullen geheel onder eigen vlag worden georganiseerd en staan geheel los van Tamarisk village “ Porte d’Esperance.
Binnenkort wordt de naam bekend en het website adres waaronder wij de activiteiten aanbieden.
Verder zijn we ons aan het oriënteren hoe we hier een Bijbelschool, seminars retraites kunnen aanbieden.

Mocht u ideeën hebben of wilt u samenwerken schroom niet om ons te mailen!!!

Een jaar voorbij wat hebben wij veel gekregen om Onze Hemelse Vader voor te danken. Halleluja!!!!!

3 Responses

 1. Elise Says:

  Heerlijk om zo’n lekker lang verhaal te lezen op jullie site! OM met jullie eigen woorden te spreken: ga zo door ;-) Jullie zijn een geweldige zegen voor ons en voor velen! Geniet van Gods goedheid! Dikke knuffel NEEZ…

 2. Jacqueline Wiegel-de Goeij Says:

  Hallo Els en Henri,

  Wat leuk om jullie op deze manier weer terug te vinden.Het interview in “Eva” heeft me op jullie spoor gezet!
  Wat een geweldig werk mogen jullie daar doen,fijn dat het zo goed bevalt,onze God is inderdaad heel goed voor ons!

  Peter en ik wensen jullie heel veel zegen op jullie werk en we
  houden de website in de gaten!

  Groeten uit Rotterdam.

 3. Agnes Huizing- Kolthof Says:

  Hallo Els en Henri.
  Hier een paar woorden van mij,ik was aan het opruimen en zag jullie kaartje,wilde steeds een berichtje doen maar dat kwam er niet van,vandaar nu even.Jullie doen het goed daar lees ik,nou met mij gaat het na 2.5 jaar dat Jenne weg is ook goed,ik heb mijn huis to koop staan,en ga naar een appartement toe,het huis wordt me te groot,maar mt name dat je alles nu alleen moet doen,en ik nog werk.Denk ik dat ik deze stap nu moet zetten,en dat ook aankan.ik wens jullie het allerbeste daar in Frankrijk,en ik denk dat je wel weet wie ik ben,(grapje)de vroegere overbuurvrouw.Misschien dat ik wat hoor van jullie en ik kijk zo af en toe op de website.Groetjes Agnes

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.